Regeringen klar til Frederikssund-motorvej

En aftale om en motorvej helt til Frederikssund er tættere på at blive til virkelighed. Modsat regeringens trafikudspil indgår projektet nu i VK's konkrete plan

Foto: Claus Fisker/Scanpix
Etableringen af en motorvej til Frederikssund er kommet et skridt nærmere.I forbindelse med forhandlingerne om en ny trafikplan indgår anlægget af en motorvej helt til Frederikssund nu som et konkret initiativ i regeringens oplæg til en trafikaftale.

I VK's trafikudspil fra december indgik der ellers kun en enkelt etape af den kommende Frederikssundmotorvej i planerne.

"Vi har præsenteret et transportpolitisk udspil, som var noget andet end en egentlig investeringsplan. Nu går vi i gang med den mere konkrete investeringsplan, som er en udmøntning af den politik, de værdier og målsætninger, der er i udspillet," siger Lars Barfoed (K) til Ritzau.

Han fortsætter:

"Det betyder, at vi begynder at blive mere konkrete på, hvad det er for nogle projekter, vi vil have gennemført. Blandt alle de mange projekter, man kunne gå ind i, har vi trukket nogle projekter frem, som er beslutningsmodne. Der er Frederikssundmotorvejen et af de projekter."

Socialdemokraterne støtter planen om en motorvej helt til Frederikssund, men partiet er dog ikke tilfreds med størrelsen på den samlede pose penge til trafikplanen.

Ritzau