Regering dropper teleselskab efter sexistisk ballade

Ungarns regering opsiger alle abonnementer, fordi teleselskab ikke længere vil sponsorere regeringsvenlig sanger.

Ungarns kontroversielle premierminister Viktor Orban (til højre) har valgt at opsige alle statens teleabonnementer hos Magyar Telekom, som ikke længere vil sponsorere en popstjerne, der støtter regeringen. Arkivfoto: Szilard Koszticsak, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SZILARD KOSZTICSAK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ungarske regering opsiger nu alle sine telefonabonnementer hos landets største teleselskab, efter at selskabet har droppet sin kontrakt med en regeringsvenlig popstjerne, der kom med sexistiske bemærkninger på TV.

Magyar Telekom, som er Ungarns største teleselskab og ejet af Deutsche Telekom, opsagde sin sponsorkontrakt med popsangeren Akos Kovacs, fordi telegiganten fandt hans bemærkninger søndag om, at kvinder skulle sørge for at føde børn i stedet for at forsøge at opnå samme lønniveau som mænd, for »uforenelige« med Magyar Telekoms værdier om at sikre ligestilling på arbejdspladsen.

Akos Kovacs er kendt for sin støtte til centrumhøjrepartiet Fidesz, der har regeringsmagten i Ungarn med den kontroversielle Viktor Orban som premierminister.

Regeringens talsmand, Zoltan Kovacs, bekræfter over for det ungarske nyhedsbureau MTI, at sagen blev diskuteret på regeringens møde onsdag. Talsmanden tilføjer over for nyhedsbureauet Bloomberg, at opsigelsen af telekontrakterne hos Magyar Telekom ikke vil påvirke regeringens »strategiske partnerskab« med selskabet, herunder udbredelsen af internetadgang i landet.

Sagen har sat fokus på Viktor Orbans 12 mand store regering, som ikke har en eneste kvindelig minister, og som gentagne gange er blevet kritiseret af erhvervslivet for at blande sig i markedsøkonomien ved at lægge skatter på bestemte virksomheder og ved at lade staten købe op. Viktor Orban er heller ikke en del af det gode selskab i EU-regi.