Referat afslører uenighed i kulissen i Den Europæiske Centralbank

Et referat for det seneste topmøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, afslører, at der internt i centralbanken hersker en vis uenighed om udformningen af dens nye stimuli-pakke.

Et referat for det seneste topmøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, afslører, at der internt i centralbanken hersker en vis uenighed om udformningen af dens nye stimuli-pakke. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNE DEDERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Selv om de uenige stemmer i ECB's styrelsesråd ikke havde nok gennemslagskraft til at påvirke de seneste pengepolitiske tiltag i ECB, udgør oppositionen stadig prominente profiler i europas politiske og økonomiske landskab. Blandt de trodsige er Jens Weidmann, der er præsident i den tyske centralbank, Bundesbank, og den hollandske centralbankchef, Klaas Knot.

I marts reducerede ECB udlånsrenten med 10 basispoint til -0,4 pct., og signalerede på daværende tidspunkt, at renten kunne falde yderligere, hvis inflationen og væksten i eurozonen skulle blive forværret.

Derudover afslører referatet, at 25 medlemmer af styrelsesrådet har diskuteret, hvorvidt eurozonen skal efterligne Japans pengepolitiske lempelser, der beskytter låntagere fra at blive påvirket af negative renter. Dog blev dette forslag blankt afvist af flertallet i styrelsesrådet.