Ree taler Amager-aktie i plus

Ny melding fra Karsten Ree fik Amagerbank-aktien til at gå i plus. Det sker efter voldsomme fald fra morgenen af. (Opdateret kl. 13:46)

Storaktionæren i Amagerbanken Karsten Ree. Der er fortsat usikkerhed om, hvorvidt han vil redde banken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra morgenen tog aktierne i Amagerbanken et ordentligt styrtdyk på 25 procent. Hen over dagen har aktiekursen dog rettet sig, og efter en melding fra Karsten Rees holdingsselskab åbner døren sig nu på klem for en redning af banken.

Meldingen lyder i følge Politiken således:

"Karsten Ree har endnu ikke truffet beslutning om eventuelt at bidrage med yderligere kapital til Amagerbanken. Karsten Ree overvejer fortsat og vil først beslutte sig, når han har været til nye møder med Amagerbanken" Læs også: Amagerbanken ramt af børspanik

Kort efter denne udmelding vendte aktiekursen, og omkring kl. 13 blev minusset til plus. Kl. 13.30 var kursen således oppe med over 12 procent - i kurs 16,5.

Den store rutschetur kommer efter, at Blå Avis-milliardæren tirsdag i Berlingske Business afviste at være den store redningsmand for Amagerbanken i denne omgang.

Læs mere: Ree smækker kassen i for Amagerbanken

Kursstigningerne er udtryk for ren spekulation, fastslår formueforvalter Thomas Berngruber fra Formuepleje, der følger aktien.

"Der står ikke noget særligt i den meddelelse. Usikkerheden er langt fra væk, siger han. Formueforvalteren påpeger, at aktien i Amagerbanken har svinget rigtig meget siden finanskrisen brød ud," siger han ifølge RB-Børsen og tilføjer:

"Du behøver bare at gå tilbage til før december 2009. Hver gang der var rygter om redning, så eksploderede kursen. Vi havde udsving fra 40 til 20 og tilbage igen. Så der var tale om en fordobling inden for halvanden uge. Men både 40 og 20 er væsentligt højere end den ligger nu, så over en længere horisont har folk tabt penge," understreger Thomas Berngruber.