Ree-søn rykker til tops i bilfirma

Efter flere års tilløb overtager den ældste Ree-søn endnu en milliardforretning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I juni 2015 overlod den farverige rigmand Karsten Ree ledelsen af sine holdingselskaber til sin ældste søn, 33-årige Christian Ree, og nu er det igen blevet tid til et generationsskifte. Det skriver Børsen.

Efter flere års tilløb, sættes Christian Ree nu i spidsen for Danmarks største biludlejningsselskab, Østergaard Biler, bedre kendt som Europcar, når han til juni overtager direktørstolen efter Poul Henrik Tvede, der efter 20 år på posten går på pension.

For to år siden begyndte Christian Ree et træningsforløb i firmaet. Siden har han haft forskellige kasketter på i virksomheden og har efter eget udsagn efterhånden været hele butikken igennem.

Milliardærarvingen frygter ikke, at det kendte efternavn vil tynge ham.

»Jeg føler ikke et ekstra pres ved at hedde Ree, men jeg føler et pres ved at overtage styringen i en virksomhed, der går så godt, og jeg er meget bevidst om, at jeg overtager en værdifuld maskine,« siger den unge, kommende direktør.

Overdragelsen betyder også, at næste generation nu sidder på de fleste af aktierne. Karsten Rees fire voksne børn fik også i slutningen af 2015 ejerskab af det nyoprettede selskab Karsten Ree Holding B med en formue på 1,2 mia. kroner.