Ree opruster til juridisk slagsmål om Amagerbanken

Storaktionæren Karsten Ree kommer absolut ikke til stiltiende at acceptere Amagerbankens krak, og han samler derfor skyts til en retssag mod den gamle ledelse og langer samtidig ud efter Finansiel Stabilitet.

Den tidligere bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen, som Karsten Ree her giver hånden under en ekstraordinær generalforsamling i Amagerbanken, er en af de hovedpersoner, som rigmanden ønsker at trække i retten om bankens krak. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsmanden Karsten Ree har ikke tænkt sig blot at sige et stille farvel til den hedengangne Amagerbanken, som han tabte 750 mio. kroner på.

Han barsler derfor lige nu med at sagsanlæg mod en vifte af centrale figurer i miseren. Han sætter endnu ikke navne på, men han betragter den tidligere bestyrelse og ledelse med Niels Erik Nielsen og Jørgen Brændstrup som hovedpersoner, skriver Børsen.

"Jeg tager dem alle sammen med, for det er ikke i orden, det som er sket. Det er ingen hemmelighed, at jeg laver en proces ud af det. Og den får fuld gas. Men jeg er kommet til den konklusion og har draget den erfaring, at jo flere måneder, der er gået, siden banken blev lukket, jo mere råddenskab er der gravet frem fra alle sider, " siger han til Børsen.

Inden Amagerbanken endeligt bukkede under i februar 2011, var Karsten Ree to gange trådt til og skudt penge ind i banken, og han mener stadig den kunne være reddet.

Da han ikke selv har været i stand til at få adgang til de papirer, han har ønsket, siger han tak til medierne for at levere skyts til det kommende slagsmål.

"Mediernes værk betyder, at jeg får leveret bedre og bedre ammunition. Mange har handlet forkert, nogle bedragerisk og andre egoistisk. Der er dækket over fejl, og når snebolden vokser, har det været nødvendigt med nye løgne for at dække over de gamle fadæser," siger Karsten Ree til Børsen.

Rigmanden er desuden utilfreds med Finansiel Stabilitet, men vil ikke kommentere, om han også har det statslige skraldespandsselskab, der overtog resterne af Amagerbanken, i kikkerten forud for de kommende sager.

"Hvis banken havde fået lov at køre videre, som man ser det i andre lande, kunne tingene have været ordnet på en helt anden måde, så ingen havde lidt så store tab," siger han imidlertid til Børsen om Finansiel Stabilitets rolle.

Karsten Ree skabte sin formue på at sælge Den Blå Avis til Ebay i 2008. Det gjorde ham dengang til milliardær. En titel han har mistet efter Amagerbankens krak.