Ree-familien planter investering i miljøvenlige spirepotter

Med den ældste søn i spidsen har Karsten Rees investeringskoncern købt den jyske gartnerivirksomhed Sungrow, som producerer bæredygtige potter af papir. Handelen er en del af en ny, miljøvenlig strategi.

Karsten Rees koncern vokser trods kræftsygdommen. Senest med opkøbet af Sungrows patenterede papirpotter til gartneribranchen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om rigmanden Karsten Ree i april fik konstateret kræft i blæren og i sidste måned trak sig fra frontlinjen af sine virksomheder, fortsætter hans koncern med at forgrene sig. Og nu kan stifteren af Den Blå Avis se sit tidligere avispapir erstattet af papirpotter.

Med Karsten Rees ældste søn, 32-årige Christian Ree, i spidsen har familiens investeringsselskab, Karsten Ree Holding B, nemlig for nylig opkøbt den jyske virksomhed Sungrow. Det skriver dagbladet Børsen.

Sungrow har siden 2009 udviklet en patenteret og biologisk nedbrydelig spirepotte af papir. Med den vil Christian Ree give gartneribranchen et bæredygtigt alternativt til de traditionelle plasticpotter.

I Danmark er gartneribranchen under pres, og i stedet forventer Ree-familien inden for et år at eksportere papirpotten til større, globale markeder.

"Det er et produkt, der kan flytte en del på et etableret marked, men samtidig  har en signifikant påvirkning på miljøet. Det er en super kombination for os," siger Christian Ree til Børsen.

Opkøbet af Sungrow kommer som led i en ny strategi fra Ree-koncernen om at investere i selskaber med en bæredygtig profil. Og handelen falder blot få uger efter, Christian Ree investerede i det schweizisk baserede firma No Tool System.

Mens børnene så småt tager tøjlerne i familievirksomheden, står stifteren selv, trods sin sygdom, stadig med ansvaret for koncernens portefølje af noterede aktier.