Redningsplan klar for kriseramt Biva

Discountmøbelkæden Biva er nær en redning. En ny køber har tilsyneladende meldt sig på banen.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den endelige oprydning i discountmøbelkæden Biva under betalingsstandsning er snart tilendebragt. En løsning vil angiveligt allerede blive præsenteret fredag, og de endelige detaljer skal efter planen forhandles på plads med bankerne bag Biva Holding henover weekenden. Det skriver dagbladet Børsen.

Alligevel er der lagt op til et dramatisk slutspil om Biva, erfarer Børsen. I øjeblikket arbejder bankerne bag holdingselskabet, HSH Nordbank og Straumur, på højtryk for at finde en alternativ løsning, der kan overtrumfe den redningsplan, som kun er millimeter fra at falde på plads.

Partner hos advokatfirmaet Plesner, Pernille Bigaard, der er tilsynsførende advokat i Biva under betalingsstandsningen, oplyser, at der er fundet en køber til driftsselskabet Biva Møbler Odense A/S, og at en handel falder på plads meget snart, formentlig i weekenden.

Dermed er bankerne bag holdingselskabet i fare for at blive kørt ud på et sidespor og blot få en brøkdel af de over 355 millioner kroner, der i dag ligger som lån. Derudover er der yderligere gæld på 55 millioner kroner.

"Vi har fået et tilbud, som inkluderer alle kreditorer i driftsselskabet og overtager forpligtelserne 100 pct. Det er et tilbud, der involverer en vis betaling til bankerne bag holdingselskabet," siger Pernille Bigaard.

Ritzau