Rederier sejler flere milliarder hjem

Danmarks Rederiforening venter en stigning i valutaindsejlingen i år på 20 milliarder kroner. Den ventes at blive på 160 milliarder kroner.

Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske rederier ser ud til at have lagt krisen bag sig. Valutaindsejlingen ventes at stige med 20 milliarder kroner i år til i alt 160 milliarder kroner.

Læs også: Danske varer er efterspurgte i udlandet

Det oplyser Danmarks Rederiforening. Det er flere gode halvårsregnskaber fra rederierne, der gør, at brancheorganisationen skruer op for forventningerne.

Formanden for Danmarks Rederiforening, Lars Vang Christensen, siger, at dansk skibsfart ser ud til igen at have fået fodfæste oven på finanskrisen.

- Forklaringen skal findes flere steder. Dels er danske rederier drevet af godt købmandskab og dygtige medarbejdere, dels har man rundt omkring skåret i omkostningerne, hvilket også vil kunne ses på bundlinjen, fastslår Lars Vang Christensen, der er administrerende direktør i Herning Shipping A/S.

Læs også: Markant fremgang for eksporten

Efter rekordåret i 2008, hvor dansk skibsfart sejlede 190 milliarder kroner hjem, faldt det til 140 milliarder kroner sidste år.

Som branche er rederierhvervet ifølge Danmarks Rederiforening Danmarks største eksporterhverv. Det står for godt 15 procent af den samlede danske eksport.