Rederier overvejer at flytte til Spanien

Danmarks Rederiforening arbejder på højtryk for at hindre kæmperegning fra Spanien, udløst af Danmarks opsigelse af dobbeltbeskatningsaftale.

Læs mere
Fold sammen
Flere danske rederier overvejer at oprette spanske datterselskaber. Det sker for at komme uden om den fragtskat på fire procent, som Spanien vil opkræve af danske skibe, som anløber spanske havne, og som vil koste de danske rederier et millionbeløb. Opkrævningen af fragtskatten er en konsekvens af, at Danmark ved årsskiftet opsagde sine aftaler om dobbeltbeskatning med Spanien og Frankrig. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Skatteministeriet opsagde dobbeltbeskatningsaftalerne for at sikre sig retten til at beskatte danske pensionister med bopæl i de to lande. Men opsigelsen betyder samtidig, at Spanien siden årsskiftet har kunnet opkræve fragtskat for alle danskejede skibe, der anløber spanske havne. Den skat har de danske skibe hidtil været beskyttet mod, takket været skatteaftalen med Spanien.

En speciel søfartsaftale med Frankrig forhindrer Frankrig i at opkræve lignende fragtskatter af danske redere.

Lykkes det ikke for Søfartsstyrelsen og Skatteministeriet at opnå en lignende søfartsaftale med Spanien, vil det koste danske rederier millionbeløb.

/ritzau/