Rederier dropper anløb i Japan - men ikke Mærsk

Flere rederier indstiller sejladser til Japanske havne på grund af atomkatastrofen. Mærsk-skibe sejler fortsat.

Foto: Damir Sagolj
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere store rederier som Hapaq-Lloyd og det Hong Kong-baserede OOCL har indstillet sejladserne til Tokyo og Yokohama. Rederierne frygter potentielle skader på besætning og skibe på grund af ulykken på det japanske atomkraftværk Fukushima. Det skriver nyhedsportalen maritimedanmark.dk.

Den danske rederigigant A.P. Møller-Mærsk, der har doneret gratis transport af nødhjælp til ofrene for naturkatastrofen fra hele verden, sejler fortsat til de to japanske havne.Pressechef i A.P. Møller-Mærsk Michael Storgaard siger, at situationen i Japan vurderes løbende.

- Så længe, det er sikkert at anløbe disse havne, gør vi det. Men vi er i kontakt med relevante nationale og internationale myndigheder og organisationer for løbende at vurdere situationen, siger Michael Storgaard.

Flere kinesiske havne er ifølge den maritime nyhedsportal begyndt at skanne skibe, der har anløbet japanske havne, for radioaktivitet. Det sker efter, at der i sidste uge blev konstateret forhøjet stråling om bord på et containerskib fra det japanske rederi Mitsui OSK Lines.