Rederi beklager beruset kaptajn

Kaptajnen på skibet South Michelle, der fredag stødte på grund på vej til Assens, drak sig fuld, fordi han var rystet oven på hændelsen og ikke kunne stå for presset.

Det siger Flemming Pedersen, der er administrerende direktør i Assens-shippingfirmaet A. Fage-Pedersen, der ejer rederiet South Maritime.

- Der har verseret rygter om, hvorvidt skibsføreren skulle have været beruset ved selve grundstødningen, men rederiets personale og andre myndigheder var flere gange i telefonisk kontakt med skibsføreren, og ingen af parterne har bemærket at dette skulle være tilfældet. Men skibsføreren var naturligvis rystet over situationen, skriver Flemming Pedersen i en udtalelse til TV 2/FYN.

Fyns Politi tog lørdag en alkoholtest af den russiske kaptajn, der viste, at han havde en promille på mere end den lovlige 0,5. Det er heller ikke lovligt for en kaptajn at være beruset, selv om skibet er grundstødt.

Rederiet tager afstand fra kaptajnens reaktion, men vil endnu ikke udtale sig om konsekvensen.

- Rederiet kan dog bekræfte, at skibsføreren efter grundstødningen tilsyneladende ikke kunne stå for presset, og derfor efterfølgende dag desværre indtog alkohol. Dette er selvfølgelig uacceptabelt og beklageligt, skriver Flemming Pedersen i udtalelsen.

South Michelle var på vej til Assens for at laste sukkerroer, der skulle sejles til Nakskov, da det fredag aften grundstødte. Skibet blev lørdag bragt flot med en slæbebåd. Efter at det blevet dykkerundersøgt, har man kun konstateret skrabemærker på bunden.