Redaktør reklamerer med plettet straffeattest

Claus Forrai, der sidste år blev dømt for kursmanipulation, bruger sin dom offensivt for at promovere nyt magasin. Spændende offensiv strategi, mener kommunikationsrådgiver.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En strategi, som kun de færreste professionelle rådgiver turde anbefale. Sådan lyder vurderingen af den dømte redaktør Claus Forrais offensive stil i forbindelse med lanceringen af sit nye magasin.

I pressemeddelelsen for sit nye magasin bruger Claus Forrai sin plettede fortid offensivt, idet overskriften lyder ”Kursmanipulationsdømt redaktør udgiver…”.

Dermed lader han ingen tvivl tilbage hos læseren om, at jo, det var ham, der sidste år fik en dom for at have ejet de aktier, som han selv skrev om i magasinet Penge & Privatøkonomi. Dommen, der dikterede ham fire måneder i fængsel og en million kroner konfiskeret, har han dog anket til landsretten.

Modig mand

”Jeg tror ikke, at han er blevet rådgivet af professionelle til at køre denne offensive stil. Det er de færreste, der tør det her”, siger kommunikationsrådgiver Karin Sloth.

Hun peger på, at Claus Forrais selvværd næppe har lidt noget knæk som følge af dommen. Ellers vælger man ikke at lede spotlyset i dén retning. Og da det værste man kan gøre er at forsøge at gemme en fejl, er det faktisk en strategi, der kan ende med at vise sig fornuftig, fordi det tager brodden af og kan ende med at skaffe ham masser af omtale.

”Jeg håber meget, at han har testet sin strategi hos de mediefolk, han kender – og ikke bare rygklappere. Ellers kan det omvendt give bagslag,” lyder fra Karin Sloth.

I sin pressemeddelelse lover Claus Forrai iøvrigt, at hverken han eller andre medarbejdere denne gang vil eje aktier i de selskaber, de skriver om.