Rebien: Vi må skære vores langsigtede mål

Novo Nordisks topchef, Lars Rebien Sørensen, erkender, at selskabet ikke når i mål med de fremsatte forventninger. Derfor reducerer han

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den udfordrende markedssituation i USA presser nu Novo Nordisk så meget, at medicinalkæmpen må skære i sine langsigtede mål.

Det fastslår Novo Nordisk-topchef, Lars Rebien Sørensen, i forbindelse med selskabets regnskab for tredje kvartal.

»Vi har revurderet vores langsigtede mål for væksten i resultat af primær drift og vores forsknings- og udviklingsstrategi i lyset af den udfordrende markedssituation i USA,« siger Lars Rebien Sørensen.

Markedssituationen i USA er i løbet af 2016 blevet signifikant mere udfordrende med en negativ indvirkning på den fremtidige prisfastsættelse for Novo Nordisks produkter.

 

Derfor indikerer de foreløbige forventninger til 2017 en lav encifret vækst i salget og en flad til lav encifret vækst i resultat af primær drift, begge opgjort i lokale valutaer, skriver Novo Nordisk i regnskabet.

Hvad angår de langsigtede finansielle mål anser Novo Nordisk det ikke længere for muligt at nå det mål om vækst i resultat af primær drift på 10 procent, der blev fastsat i februar 2016. Målet er derfor blevet revideret, og Novo Nordisk sigter nu efter en gennemsnitlig vækst i resultat af primær drift på 5 procent.

»Vi er derfor i gang med at reducere vores globale omkostningsbase og må desværre sige farvel til nogle af vores dygtige medarbejdere. Fremadrettet er vi overbevist om, at vores stærke produktportefølje med innovative produkter som Tresiba®, Victoza® og semaglutid vil sætte os i stand til at opfylde vores reviderede vækstmål,« siger Lars Rebien Sørensen.

Læs mere om Novo-Nordisk regnskabet ved at klikke her.