Rebien stopper som næstformand i Carlsberg - nuværende Novo-topchef tager over

Novo Nordisks nuværende topchef Lars Fruergaard overtager tidligere Novo-boss Lars Rebien Sørensens bestyrelsespost i Carlsberg ved den kommende generalforsamling. Det oplyser bryggerikoncernen i en pressemeddelelse.

Formand for Novo Nordisk Fonden og tidligere topchef i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, stopper som næstformand for Carlsbergs bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Lars Rebien Sørensen, næstformand for bestyrelsen i Carlsberg og tidligere topchef i Novo Nordisk, genopstiller ikke til bryggerikoncernens generalforsamlingen midt i marts i år.

Det oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse.

Det er ifølge pressemeddelelsen 64-årige Lars Rebien Sørensen selv, der ikke ønsker at genopstille. Han blev valgt ind i Carlsbergsbestyrelse i 2015.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Rebien Sørensen, da han er bortrejst, men ifølge Berlingskes oplysninger stiller Lars Rebien Sørensen ikke op til genvalg, fordi han i maj sidste år blev valgt til formand for Novo Nordisk Fonden og holdingselskabet Novo A/S, som blandt andet ejer Novo Nordisk og Novozymes, men også investerer massivt i forskning, uddannelse og senest også sociale formål.

Det er en opgave, der vil beslaglægge en stor del af hans tid.

Rebien mangler ikke bestyrelsesposter

Det er dog ikke bestyrelsesposter, Lars Rebien Sørensen mangler. For et år siden afløste han Legos nuværende topchef, Niels Bjørn Christiansen som bestyrelsesformand for kapitalfonden Axcel Advisory Board. Derudover er han bestyrelsesmedlem i den amerikanske producent af forskningsudstyr, Thermo Fisher Scientific, og i svenske Essity AB, som blandt andet meget andet er kendt for hygiejnebind af mærket Libresse og for Libero-bleer.

Endvidere sidder Lars Rebien Sørensen i bestyrelsen for den familieejede schweiziske ingrediensproducent Jungbunzlauer.

Han afløses i stedet af en højt placeret Novo Nordisk-mand, nemlig medicinalkoncernens nuværende topchef, Lars Fruergaard Jørgensen (52 år), der i 2016 afløste netop Lars Rebien Sørensen som chef for Danmarks største medicinalvirksomhed.

Novo Nordisk nuværende topchef, Lars Fruegaard Jørgensen, er klar til at træde ind i Carlsbergs bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Carlsbergs bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, har følgende kommentar:

»Jeg vil gerne takke Lars Rebien Sørensen for hans bidrag til bestyrelsen i hans valgperiode. Jeg er meget glad for, at vi kan foreslå en stærk erstatning. Lars Fruergaard Jørgensens ekspertise og ledelseserfaring vil være værdifuld for bestyrelsens fremtidige arbejde.«

Lars Fruergaard Jørgensen har ingen andre bestyrelsesposter i Danmark i øjeblikket.