Rebien: Ikke plads til Lise Kingo i koncernledelsen

Novo Nordisks afgående koncerndirektør Lise Kingo kunne godt være blevet i Novo Nordisk, men ikke i direktionen. Hun fik tilbudt at arbejde videre med CSR uden koncernledelsen, fortæller topchef Lars Rebien Sørensen.

Koncerndirektør Lise Kingo forlader Novo Nordisk efter 12 år på chefgangen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledelse på højt niveau er ind imellem en barsk affære. Det måtte Novo Nordisks koncerndirektør og Chief of Staff, Lise Kingo, sande i forbindelse med en række ændringer i koncernledelsen, som Novo Nordisk gennemførte mandag.

Her trak Lise Kingo det korteste strå, da direktionens to nyeste medlemmer skulle have nye udviklingsområder, og selvom hun fik tilbudt at fortsætte sit arbejde med CSR og Novo Nordisks tredobbelte bundlinje i en stilling uden for direktionen takkede hun nej.

"I forbindelse med ændringerne i ledelsesstrukturen blev Lise Kingos job skåret til, så det er blevet smallere, men hun fik tilbudt mulighed for at arbejde videre med sit kerneområde, nemlig CSR eller det vi kalder Corporate Relations. Som alle andre er Lise Kingo en person med ambitioner, og hun fandt det nye job for snævert, og derfor har hun valgt at stoppe," siger Lars Rebien Sørensen til Business.dk.

Ifølge Lars Rebien Sørensen var der ikke plads til Lise Kingo i koncernledelsen i den nye struktur, men der var plads til, at Lise Kingo kunne have fortsat arbejdet med CSR og Novo Nordisks tredobbelt bundlinje, som hun om nogen har personificeret de senere år.

"Det var min klare opfattelse, at arbejdet med Corporate Relations ikke var stort nok til at et egentligt koncerndirektørområde, og jeg kan ikke gå og tage individuelle, personlige hensyn, selvom det er personer, jeg har arbejdet tæt sammen med i mange år. Det ville ikke være rimeligt for resten af organisationen, hvis jeg tog personlige hensyn. Derfor ville Lise Kingo ikke skulle sidde i koncernledelsen, hvis hun havde ønsket af fortsætte med det arbejde, der er hendes styrkeområde, nemlig arbejdet med CSR og den tredobbelte bundlinje," siger Lars Rebien Sørensen.

Lise Kingo forlader nu helt Novo Nordisk og Novo-familien, men uden af smække med døren, understreger hun.

"Jeg har besluttet at sige pænt farvel og prøve lykken uden for virksomheden. Jeg synes, jeg har erfaringen og en god alder til at prøve noget nyt. Jeg kunne, som det har været fremme, være blevet, men med et smallere område, og det har jeg ikke ønsket," siger Lise Kingo.

"I topledelse er det nødvendigt at have en solid platform for at kunne udføre sit arbejde, og det syntes jeg ikke, at jeg fik," tilføjer hun.