Realkreditkæmpe hæver bidragssatserne markant

Endnu et realkreditselskab hæver bidragssatserne for kunderne og følger dermed i fodsporene på Nykredit. Realkredit Danmark hæver priserne markant.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Vilde prisstigninger på realkreditlånet er nu på vej til ca. 1/3 af kunderne hos Realkredit Danmark

Bidragssatsen stiger nemlig 29 pct. for kunder med F1- og F2-lån, mens kunder med F3- og F4-lån rammes af en stigning på 23 pct.

Det skriver Finans.dk.

»Vi gør det, fordi flere er gået ind i de helt korte flekslån end ud af dem ved de seneste to refinansieringer. Det er ikke langtidsholdbart i forhold til at opfylde lovkravene i tilsynsdiamanten. Derfor bliver vi desværre nødt til at varsle en prisforhøjelse,« siger Carsten Nøddebo, adm. dir. i RDn til Finans.dk.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Priststigningerne for kunder hos landets næststørste realkreditselskab træder i kraft den 1. oktober. Det sker i kølvandet på de stigninger, som Nykredit annoncerede i februar, og som i den grad kastede Nykredit ud i et regulært stormvejr fra vrede kunder.

Helt den samme reaktion forventer selskabet dog ikke. Direktør Carsten Nøddebo sætter sin lid til, at et særligt tilbud til kunderne vil få kritikken til at forstumme. Ifølge Finans.dk vil ca. 2/3 af kunderne (De kunder, der ikke har F1-, F2-, F3- eller F4-lån) ikke opleve prisstigninger, mens resten får tilbudt at lægge deres lån om gratis for at slippe for forhøjelsen.