Realkreditinstitutter overtager langt flere ejendomme

Gennem det seneste kvartal er der sket en kraftig stigning i antallet af ejendomme, som realkreditinstitutterne overtager, viser nye tal fra Realkreditrådet.

Læs mere
Fold sammen
I fjerde kvartal 2008 overtog realkreditten 135 ejendomme mod 72 i tredje kvartal, hvilket er en stigning på 87,5 pct. Udviklingen henover hele året viser en stigning på 740 pct., da antallet af overtagne ejendomme er steget fra 16 til 135.

- Når det er sagt, skal man imidlertid huske på, at procenttal er ganske taknemmelige. Vi kommer således fra et historisk lavt niveau, hvor det var utroligt sjældent, at det for realkreditinstitutterne var nødvendigt at overtage en ejendom. Nu går statistikken kun tilbage til 1993, men der er langt op til det niveau, hvor realkreditten overtog flere tusinde ejendomme hvert eneste kvartal, skriver cheføkonom i BRF, Kredit Ulrikke Ekelund, i kommentar.

Hun venter, at vi i de kommende kvartaler oftere kommer til at se, at realkreditinsitutterne må overtage ejendomme, fordi boligejerne ikke kan følge med betalingerne.

- Dette vil være en naturlig konsekvens af den økonomiske afmatning med stigende ledighed med videre til følge. På den anden side er de danske husholdningers økonomi utroligt robuste og langt mere robuste, end vi så i begyndelsen af 90'erne. Derfor er det ikke vores forventning, at vi skal helt tilbage til det niveau, men vi vil nok se en pæn stigning fra det nuværende niveau, vurderer Ulrikke Ekelund.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )