Realkreditforeningens formand vil have reguleringspause

Der er kommet så mange nye regler på finansområdet, at der er brug for en pause, mener adm. direktør i Realkredit Danmark, Carsten Nøddebo, efter krav om indgreb mod stigende bidragssatser.

Der er kommet så mange nye regler på finansområdet, at der er brug for en pause, mener adm. direktør i Realkredit Danmark, Carsten Nøddebo, efter krav om indgreb mod stigende bidragssatser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Der er - siden finanskrisen brød ud i lys lue - kommet mange nye finansielle regler til. Men nu er tiden inde til en pause.

Det mener Carsten Nøddebo, der er formand for Realkreditforeningen og administrerende direktør i Realkredit Danmark.

- Mange af reglerne - langt de fleste - har været nødvendige opfølgninger på den finansielle krise, og dem bakker vi naturligvis op om. Men tiden er inde til at holde en pause - en reguleringspause, siger Carsten Nøddebo på Realkreditforeningens årsmøde i København.

Han mener ikke, at politikerne skal holde op med at lovgive fra den ene dag til den anden i sektoren. Og formanden påpeger, at man heller ikke kan komme udenom blandt andet udformningen af fælleseuropæiske Covered Bond-regler og Bankunionen.

- Men der er ikke behov for at lægge yderligere forslag på bordet foreløbig, siger han.

- Lad de mange initiativer, der er taget, få lov til at virke, så vi kan vurdere konsekvenserne af dem, før der igangsættes nye, siger Carsten Nøddebo.