Realkredit-gyser: Afgørelse skal på findes målfoto

To-procentlånet holder sig lige akkurat på hylderne hos realkreditinstitutterne. Men det er på et hængende hår. Lånet lukkede torsdag lige præcis under den magiske kurs 100.

Foto: Simon Knudsen.
Læs mere
Fold sammen

Flere gange torsdag var to-procentlånet dømt ude, da kursen lå og tippede lige over og under kurs 100. Men lånet med en fast rente på to procent i over 30 år, der åbnede for bare en måneds tid siden, er stadig det primære, fastforrentede lån, som realkreditten tilbyder boligejerne.

Men 1,5-procentlånet presser gevaldigt på.

»To-procentlånet lukker i dag i kurs 99,93, så det skal afgøres ved målfoto. To-procentlånet er der også i morgen, men så er det nok også det. 1,5-procentlånet står klart, men to-procentlånet er indtil videre det primære. Så må vi se de første timers handel i morgen, hvilken vej det peger. Det ligger og tipper og kan ikke være tættere,« siger Sune Worm Mortensen, områdedirektør i Nykredit.

Han kalder det en vild dag, hvor renterne er blevet presset gevaldigt nedad. Han tør efterhånden ikke spå om renten.

»Ikke engang inden for en dag tør jeg sige noget om renterne efterhånden. Jeg ved godt, hvad min gigt og venstre knæ og tebrevene siger. Men det er på det niveau for vi ved det ikke. Det eneste jeg siger er bare, er at der er mange ting, der taler for yderligere rentefald,« siger Sune Worm Mortensen.