Realkredit Danmark tjener godt på lave renter

Realkredit Danmark øgede sin indtjening med 27 procent i et år, der var præget af lave renter og høj aktivitet

Sidste år var et rigtigt godt et af slagsen for realkreditselskaberne. Renterne faldt i begyndelsen af året til rekordlave niveauer, og det var med til at sikre Realkredit Danmark et resultat på 3,9 milliarder kroner efter skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Sidste år var et rigtigt godt et af slagsen for realkreditselskaberne. Renterne faldt i begyndelsen af året til rekordlave niveauer, og det var med til at sikre Realkredit Danmark et resultat på 3,9 milliarder kroner efter skat.

De lave renter førte til flere ejendomshandler, men de fik også mange til at konvertere deres lån til et billigere eller sikrere af slagsen.

Begge dele var medvirkende til at øge Realkredit Danmarks indtægter til 6,3 milliarder kroner.

- Realkredit Danmark opnåede i 2015 en tilfredsstillende fremgang, der især var drevet af lavere nedskrivninger på udlån samt en høj konverteringsaktivitet først på året, hvor vi oplevede den største konverteringsbølge i 10 år.

- Flere end 55.000 kunder i Realkredit Danmark benyttede den lave rente til at konvertere lån. De kunder, der har konverteret eller refinansieret deres lån i løbet af 2015, sparer samlet set over 1,6 milliarder kroner i årlige renteudgifter, siger administrerende direktør Carsten Nøddebo i en kommentar til regnskabet.

Helt konkret var 63 procent af de udbetalte lån i 2015 med fast rente, mens andelen af kunder med FlexLån samlet set faldt fra 13 til 9 procent.

Det, som dog for alvor skiller sig ud i 2015-regnskabet sammenlignet med året før, er omfanget af nedskrivninger på udlån.

De udgjorde sidste år 432 millioner sammenlignet med 1171 millioner året før, og det skyldes ifølge selskabet selv en generel bedring af de økonomiske forhold i Danmark.

Realkredit Danmark forventer et resultat i 2016 på niveau med sidste år.