Realkredit Danmark løfter resultatet med halv milliard

Danske Banks realkreditinstitut, Realkredit Danmark, har i første halvår i år tjent en halv milliard kroner mere end i samme periode sidste år på baggrund af kundernes stigende omlægning af lån.

Carsten Nøddebo, adm. direktør i Realkredit Danmark, har nydt godt af boligejernes stigende lyst til at omlægge lån. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske boligejere har været flittige til at udnytte den lave rente på boliglånene, og det slår igennem på bundlinjen hos Danske Banks realkreditinstitut, Realkredit Danmark.

Således udgjorde realkreditselskabets resultat i første halvår 2015 2.057 mio. kr. mod 1.490 mio. kr. i samme periode året inden.

»Realkredit Danmark har opnået et tilfredsstillende resultat. Forbedringen af resultatet skyldtes lavere nedskrivninger på udlån og et første halvår præget af høj konverteringsaktivitet på grund af det meget lave renteniveau. De kunder, der har konverteret fastrentelån og refinansieret FlexLån, har opnået en samlet besparelse i renteudgifter på over 1,5 mia. kr. om året,« siger Carsten Nøddebo, adm. direktør i Realkredit Danmark.

Realkredit Danmarks indtægter i alt steg til 3.398 mio. kr. i første halvår 2015 fra 2.943 mio. kr. i samme periode året inden, mens omkostningerne udgjorde 390 mio. kr. og mod 401 mio. kr. i første halvår 2014.

Nedskrivningerne faldt til 319 mio. kr. fra 569 mio. kr. i samme periode i 2014, hvilket skyldtes en generel bedring af de økonomiske forhold i Danmark.

Realkredit Danmark oplyser videre, at danskerne har udnyttet det lave renteniveau til at hoppe over på mere sikre lån med fast rente og afdragsbetaling.

»Kunderne viste i 1. halvår stigende interesse for Realkredit Danmarks fastrenteprodukter og lån med afdrag. Der blev i halvåret udbetalt lån med fast rente for 78 mia. kr., svarende til 76 pct. af det samlede bruttoudlån. Andelen af kunder med belåning med 1-årige FlexLån® faldt fra 14,2 % ultimo juni 2014 til 10,0 pct. ultimo juni 2015. Kunderne viser fortsat interesse for at binde renten for en længere periode,« skriver realkreditinstituttet.

Realkredit Danmark opnåede i hele 2014 et resultat efter skat på 3.056 mio. kr., og resultatet for 2015 forventes fortsat at blive højere end resultatet for 2014, oplyser realkreditkoncernen.