Realkredit Danmark havde færre konverteringer og nedskrivninger

Realkredit Danmark kom ud af andet kvartal med et resultat, der var på linje med resultatet i samme periode sidste år, på trods af, at nedskrivningerne på udlån faldt.

De lavere nedskrivninger modsvares af, at instituttet, der en del af Danske Bank, oplevede færre konverteringer i perioden i forhold til i konverteringsbølgen sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Realkreditinstituttet landede i kvartalet et overskud på 1001 mio. kr. mod 1004 mio. kr. i andet kvartal 2015, mens nedskrivningerne faldt til 62 mio. kr. fra 91 mio. kr. året forinden.

»De lavere nedskrivninger skyldtes en generel bedring af de økonomiske forhold i Danmark samt tilbageførsel af tidligere hensættelser mod tab på erhvervskunder,« står der i regnskabet som forklaring.

De lavere nedskrivninger modsvares af, at instituttet, der en del af Danske Bank, oplevede færre konverteringer i perioden i forhold til i konverteringsbølgen sidste år.

I hele første halvår endte overskuddet på 2070 mio. kr. mod 2057 mio. kr. i første halvår 2015.

Det fremgår af regnskabet, at handelsaktiviteten på boligmarkedet var stagnerende til svagt faldende i den første del af 2016 sammenlignet med året før - men relativt høj sammenlignet med de seneste fem år. Boligmarkedet understøttes fortsat af lave renter, mens den økonomiske vækst har været relativt svag det seneste års tid.

Aktiviteten på markedet for erhvervsejendomme har desuden været stigende i år sammenlignet med sidste år.

Carsten Nøddebo, administrerende direktør i Realkredit Danmark, er tilfreds med resultatet.

»I første halvår fortsatte bedringen af de økonomiske forhold for boligejere i Danmark. Meget lave renter, stigende disponible indkomster og højere beskæftigelse har påvirket boligmarkedet positivt,« siger han i meddelelsen.

Han forventer, at de lave renter fortsat vil hjælpe boligmarkedet resten af året.