Realkredit-boss: »Det kan blive den største konverteringsbølge i danmarkshistorien«

Nyt lån til 1,5 procent i rente kan sætte gang i den største konverteringsbølge nogensinde i Danmark, forudser direktør i Realkredit Danmark.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Nye lån til usædvanligt lave renter sætter gang i en kæmpe konverteringsbølge. Fredag formiddag har tre af landets helt store realkreditinstitutter annonceret et nyt 30 års lån til blot 1,5 procent i rente. Det kommer til at øge antallet af danskere, som konverterer deres boliglån, forudser en af spidserne i realkreditsektoren.

»Vi har at gøre med en ganske usædvanlig situation. Det kan blive den største konverteringsbølge i danmarkshistorien,« siger Carsten Nøddebo, topchef i Realkredit Danmark til Berlingske Business.

Både Realkredit Danmark, Nykredit/Totalkredit og BRF Kredit har fredag formiddag annonceret de nye 30-årige lån til 1,5 procent i rente. Lånet kommer få uger efter, at danske boligejere jublede over, at der blev udstedt 2,0 procents lån. Det blev dengang betragtet som en lav rente.

Med nye tilbud på hylderne og et renteniveau, som aldrig er set før i Danmark, forudser Carsten Nøddebo, at den konverteringsbølge, som er i gang, vil fortsætte med at rulle ind over Danmark.

»Normalt ser man, at konverteringsbølgen stopper efter en opsigelsesfrist, som vi havde for kort tid siden. Men nu tyder meget på, at bølgen fortsætter med stor kraft,« siger han.

Åbningen af de nye obligationer kan betyde, at mange boligejere med 3 procent lån sandsynligvis nu kan foretage en attraktiv konvertering. Dog skal boligejerne være opmærksomme på omkostninger ved konverteringen og høje bidragssatser.

Det er de sidste dages store dramatik om den danske krone, som sender renten nedad herhjemme på en måde, der aldrig er set før. Danmarks Nationalbank sænkede torsdag renten til minus 0,75 procent. Det er fjerde rentesænkning inden for få uger. Det har fået kursen på mange obligationer til at stige