RD anklages for at plukke landbrugskunderne mest

Det dyreste sted at have sit realkreditlån, hvis man er dansk landmand, er i Realkredit Danmark, viser en ny undersøgelse.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Realkredit Danmark kræver i gennemsnit 50 pct. højere bidragssatser af sine landbrugskunder i Sønderjylland end det billigste realkreditinstitut, der er Nykredit.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

- Vi kan ikke forklare, hvorfor Realkredit Danmark opkræver en bidragssats, der i gennemsnit er så meget højere end i de andre realkreditinstitutter, udtaler Rikke Jensen, analytiker i Agrocura, til Erhverv.

Realkredit Danmark kan ikke genkende billedet af instituttet som specielt dyrt, men ser tværtimod sig selv som konkurrencedygtige og peger på en tilgang af nye landbrugskunder, også i Sønderjylland, som bevis.

Seges, det tidligere Videnscenter for Landbrug, kan ikke se nogen god grund til at Realkredit Danmark er dyrere end andre realkreditinstitutter i Sønderjylland. Instituttet mener, at de høje priser hos Realkredit Danmark sandsynligvis også gælder i resten af landet, dog med lidt mindre forskelle.

Realkredit Danmarks landbrugskunder i Sønderjylland betaler en gennemsnitlig bidragssats på 1,25 pct. mod 0,83 pct. i Nykredit, 0,95 pct. i Nordea Kredit og 0,97 i DLR Kredit.