RBS-topfolk ventes væltet af Libor-sag

Flere højtstående folk i Royal Bank of Scotland ventes at gå af som konsekvens af bankens involvering i skandalen om manipulation af Libor-renten.

Flere højtstående folk i Royal Bank of Scotland ventes at gå af som konsekvens af bankens involvering i skandalen om manipulation af Libor-renten. Selv topfolk, som ikke havde personligt kendskab til rentemanipulationen, risikerer at måtte træde af. Det skriver The Guardian.

Oprydningen i bankens ledelse sker som et led i den verserende Libor-sag, hvor Royal Bank of Scotland står til at skulle betale adskillige millioner pund som kompensation for sin rolle i sagen. Tidligere er flere andre britiske banker blevet ramt af hårde bøder, heriblandt Barclays og UBS, som har måttet bøde henholdsvis 290 mio. pund og 944 mio. pund.

Blandt de Royal Bank of Scotland-folk, der risikerer at ryge i svinget, er John Hourican, chef for bankens investeringsbank, samt afdelingschef Peter Nielsen. Ingen af de to havde personligt kendskab til rentemanipulationen, men risikerer alligevel at stå til regnskab for bankens involvering.

Libor-sagen har indtil videre ført til fire fyringer og adskillige suspenderinger i Royal Bank of Scotland.