RBS idømt milliardbøde for rolle i finanskrisen

Den britiske storbank Royal Bank of Scotland er af de amerikanske myndigheder blevet pålagt at betale en bøde på 846 mio. pund for sin ageren i tiden op til finanskrisen. Storbanken solgte angiveligt ulovlige lån til amerikanske kreditforeninger.

Storbanken solgte angiveligt ulovlige lån til amerikanske kreditforeninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Arnd Wiegmann / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Independent.

Som det nyeste tilfælde i en række sager, hvor storbanker bliver stillet til regnskab for deres rolle op til finanskrisen, må den britiske bank RBS nu gribe til lommen, i en sag der tog sin begyndelse i 2011.

Sagen mod banken blev anlagt af sammenslutningen af amerikanske kreditforeninger på vegne af to kollapsede kreditforeninger. Tirsdag sluttede sagen med et forlig, hvor RBS skal betale en bøde på 846 mio. pund, eller hvad der svarer til ca. 7,3 mia. kr. Angiveligt skulle storbanken have solgt ulovlige lån med boliger stillet som sikkerhed, hvilket resulterede i kreditforeningernes konkurs.

Og det er ikke første gang, RBS har været i myndighedernes søgelys. Banken indgik forlig i en lignende sag, hvor den måtte af med 129 mio. dollar til to andre kreditforeninger. I hverken denne sag eller den tidligere har RBS erkendt sin skyld.

Ifølge banken vil bøden ikke påvirke bankens kapitalgrundlag, mens storbanken skal ifølge den britiske avis dog forberede sig på at lægge flere penge til side, da flere lignende sager ligger og venter fra de amerikanske myndigheder.