Rapport styrker aktionærernes sag

Advokatundersøgelse, der placerer hovedansvaret for sammenbruddet i Roskilde Bank hos bankens gamle ledelse, er godt nyt for bankens aktionærer.

Læs mere
Fold sammen
For formanden for Foreningen Aktionærgruppen Roskilde Bank, Cheri Rasmusson, er der ikke noget nyt i, at Roskilde Bank lånte penge ud på en uansvarlig måde. Heller ikke, at bankens ledelse ikke tog advarslerne fra Finanstilsynet alvorligt. Men hun glæder sig alligevel over konklusionerne i den advokatundersøgelse, som den nye bestyrelse for Roskilde Bank onsdag offentliggjorde.

- Det er klart, at vi fortsætter med vore sagsanlæg og vores erstatningskrav. Jeg føler helt klart, at vores sag nu er styrket. Det er oplagt, at de resultater, som undersøgelsen er kommer frem til, føjer endnu et argument til, at vi stævner de ansvarlige. Når undersøgelsens advokater mener, at der er belæg for at indlede en sag mod både ledelsen og den eksterne revisor, så styrker det selvfølgelig vores påstand om, at de har udvist ansvarspådragende adfærd, siger Cheri Rasmusson.Foreningen Aktionærgruppen Roskilde Bank har søgt om fri proces og venter i øjeblikket på svar fra Civilstyrelsen.

Aktionærerne er i øvrigt ikke helt tilfreds med Finanstilsynets rolle i sagen.

- Vi mener godt, man kan diskutere, om Finanstilsynet har gæret gode nok til at følge op på de påbud, de gav banken. Men jeg tror, at forholdene i banken nok var endnu værre, end Finanstilsynet forestillede sig, siger Cheri Rasmusson.

Hun ved ikke, hvor stor sagsanlægget fra Foreningen Aktionærgruppen Roskilde Bank kommer til at blive i kroner og øre, men "det er mange penge", siger hun.

/ritzau/