Randers Amtsavis atter morgenavis

Randers Amtsavis, der i februar blev til eftermiddagsavis, vender tilbage til den tidlige morgenudgivelse i midten af august.

Randers Amtsavis bliver fra august atter morgenavis. I februar lagde man ellers avisen om til eftermiddagsavis, men det har ført til noget, der ligner læserstorm, samt et markant faldende oplagstal.

"Vi ønskede at trække Randers Amtsavis fra et meget konkurrencepræget morgenmarked til et eftermiddagsmarked, som vi kender det fra vores øvrige lokalaviser i Jylland," siger koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen.

"Vi må erkende, at det ikke er lykkedes at sælge den idé til randrusianerne. Det tager vi så konsekvensen af. Vi lytter til markedet og sadler om. Det nytter ikke at tabe abonnenter med den hast, som Randers Amtsavis har gjort det siden eftermiddagsomlægningen," tilføjer hun.

Randers er ifølge Lisbeth Knudsen for stor en by til ikke at have sin egen avis. Derfor satser man nu med ny avisledelse, ny vægtning af lokalstoffet og omlægningen til morgenavis på at "give den hele armen" i Randers.

"Til gengæld håber vi, at randrusianerne vil bakke massivt op om deres lokale avis," siger hun.

Ny chefredaktør på avisen bliver Turid Fennefoss Nielsen, der tiltræder den 1. august.

/ritzau/