Rambukken gik til

Prisuddelingen er vel overstået, Rambuk-statuetterne er fordelt, og festen er i gang ved Mediadagen 2009. Her kan du læse, hvem der blev hædret i de otte kategorier, og hvem der løb med årets Grand Prix.

Foto: Frederic J. Brown
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mediadagen er mediabureauernes lejlighed til at fejre sig selv og hinanden, og i disse øjeblikke er Grand Prix'en uddelt som kronen på værket. Forud er blevet uddelt Rambuk-statuetter i otte de kategorier. Og de gik til:

Kategorien Medieidé-prisen
Vinder blev Mediaedge:cia for Scleroseforeningen med kampagnen Vi kommer langt for dine 25-ører

Juryens begrundelse lød: Kampagnen er en vinder, fordi den viser, hvordan en egentlig ganske enkel idé virker, når der er sammenhæng med den øvrige kommunikation og timing, og når eksekveringen sidder.

Møntposer og indsamlingsbøsser, hjemme og i nærheden af byttepenge, fik fat i alle dem, der gerne vil donere til velgørenhed, men bare ikke lige får det gjort. Der blev gjort op med rammerne for en indsamling på en ganske sympatisk måde, og et traditionelt medie blev udnyttet til det yderste med til 25-ører i Nyhedsavisens logo, på siderne og i artikler om emnet.

Og kampagnen sikrede Scleroseforeningen positiv PR i både tv, på print, online og i radioen.

De øvrige nominerede i kategorien var: PHD for Sony Music med kampagnen AC/DC – Side 9 pigen MediaCom for P&G Prestige Products med kampagnen P&G Boss Pure Abribus

Kategorien Digital-prisen
Vinder blev Maxus for Saxo Bank med kampagnen Co-branding Saxo Bank og Forbes.

Juryens begrundelse lød: Kampagnen udnytter det digitale medie til at få skabt en troværdig international profil via et unikt samarbejde med Forbes, hvis veletablerede og troværdige redaktionelle univers blev brugt som løftestang.

Grænserne er flyttet for, hvordan et digitalt medie og en annoncør kan samarbejde. Det er fantastisk godt tænkt. Kunsten at integrere branded content er unikt eksekveret – det er medieteknisk meget stærkt.

Kampagnen gav en markant forøgelse af opmærksomhed, en høj grad af synergi og afsmitning i forhold til målgruppen – Elegant, og uden nogen, der råber. De øvrige nominerede i kategorien var:

PHD og OMD for Nissan og Ekstra Bladet med kampagnen Sex, løgn og badminton

Initiative Universal Media for Bruun Rasmussen med kampagnen Bruun Rasmussen Online Auktioner - Long Tail

Kategorien Involvering/Aktiverings-prisen
Vinder blev Mediaedge:cia for Scleroseforeningen med kampagnen Vi kommer langt for dine 25-ører.

Juryens begrundelse lød: Involveringen er tangerende automatisk, når man kan lokke et utal af danskere til lommerne – og det i ”det rette øjeblik” når småpenge, ikke mindst 25-ører, var inden for rækkevidde.

Eksponerings- og eksekveringsøjeblikket kan vel næppe være bedre timet – samtidig med at 25-ørerne blev taget ud af det danske mønt-sortiment. En sympatisk indsamling, der, til forskel fra mange andre af slagsen, ikke var en enkeltstående event men løb over flere måneder,

Og sikrede forskning i sygdommen sclerose de næste 2-3 år.

De øvrige nominerede i kategorien var: Mediaedge:cia for Sony Ericsson med kampagnen C702 - En tough mobil til seje fyre

PHD for Carlsberg med kampagnen Pingvin vs. Maze

Kategorien Den taktiske pris
Vinder blev OMD for Sonofon med kampagnen iPhone Attack.

Juryens begrundelse lød: Kampagnen viser god gedigen planlægning og nytænkning i segmenteringen. Og takket være indsigt og teknologi ramte kommunikationen den relativt lille målgruppe uden, at det gik ud over taktikken.

En udmærket hype-strategi og anvendelse af indhold – og en cadeau til Sonofon for modet til at anvende medieplatformen.

De øvrige nominerede i kategorien var: Initiative Universal Media for Bruun Rasmussen med kampagnen Bruun Rasmussen Online Auktioner - Long Tail

Maxus for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen med kampagnen Tag stilling nu

Kategorien Kampagne-prisen
Vinder blev Vizeum for Nordisk Film med kampagnen Rejsen til Saturn. Juryens begrundelse lød: Kampagnen udnyttede produktet aktivt på mange forskellige platforme og smeltet sammen med dem.

Den kreative idé blev udnyttet optimalt, og det lykkedes at skabe et hype og en høj grad af kendskab længe før Rejsen til Saturns premiere.

Trailerne fik deres eget liv på internettet, hvor de blev set af knap en million mennesker. 63 procent af danskerne havde hørt om filmen og næsten halvdelen af dem fra fra venner og familie. Målgruppen blev ambassadører og Word of Mouth viste sit værd.

De øvrige nominerede i kategorien var: Mindshare for Ford med kampagnen Boost PHD for Carlsberg med kampagnen Julebryg 2008

Kategorien Mediestrategi-prisen
Vinder blev PHD for Blumøller med kampagnen Allergieksperten. Juryens begrundelse lød:

Der var engang, hvor Neutral var et lille nichemærke for allergikere. Nu er brandet størst på markedet for vaskemidler.

Den todelte og målrettede mediestrategi var yderst veleksekveret og var medvirkende til at skabe en vækst på 67 procent i et stillestående marked. Brandet har haft medvind i form af samfundsudvikling, men har udnyttet situationen til fulde og forstået at ride med på bølgen – perfekt timing.

I stedet for at overdramatisere og fokusere på frygten, blev der i stedet talt om omtanke og sundhed, og slutresultatet er en kampagne, hvor der ville kunne kobles nye produkter på i morgen.

De øvrige nominerede i kategorien var: OMD for Odense Marcipan med kampagnen Marcipan på Grill – Odense Marcipan: Meget mere end julekonfekt

PHD og Very for Carlsberg med kampagnen Lancering af Somersby Cider

Kategorien Indsigts-prisen
Vinder blev PHD for L’EASY med kampagnen Segmenteringsstudie.

Juryens begrundelse lød: Kampagnen viser, hvordan fokus kan flyttes fra en niche til en bredere, mere ressourcestærk og økonomisk langt mere attraktiv målgruppe.

Det er et dybt og stort holdningsarbejde, der har skabt en indsigt og gjort det muligt at tegne et billede af, at det er legalt og acceptabelt at købe på afbetaling. Kampagnen kommer lige et spadestik dybere, når det kommer til kvantificeringen af målgruppen og er et glimrende eksempel på, hvordan målgruppeindsigt ligger til grund for revision af mediestrategien.

De øvrige nominerede i kategorien var: Mediaedge:cia og MEC:Access for Sony Ericsson med kampagnen Sony Ericsson Walkman Goes Underground

PHD for Blumøller med kampagnen Allergieksperten

Kategorien Samarbejds-prisen
Vinder blev MediaCom for IKEA med kampagnen Teamwork gennem nuanceret og berigende dialog.

Juryens begrundelse lød: Kampagnen er i en klasse for sig selv i kategorien og viser, hvordan man i fællesskab sætter barren højere.

Mediabureauet sidder til højbords, og har som del af en treenighed, der arbejder som ligeværdige parter, været med til optimere IKEA's kreative udformning, medievalg og eksekvering

Et eksempel på et samarbejde, der på 10. år, kun er blevet bedre. De øvrige nominerede i kategorien var:

MediaCom for Danske Bank med kampagnen Gør det du er bedst til PHD for L’EASY med kampagnen L’EASY

Årets Grand Prix
Blandt vinderene af de otte kategorier har juryen skulle pege på den ultimative vinder. Den kampagne, det mediabureau og den annoncør, der var lige hårsbredden bedre end resten.

Opløbet var tæt, men det lykkedes i sidste ende at pege på en vinder. Og det blev: Vi kommer langt for dine 25-ører fra Scleroseforeningen, som Mediaedge:cia har været bureau på.

På scenen i 1001 Hal gav Huset Markedsførings direktør Thomas Ladefoged juryens begrundelse.

For at gøre sig fortjent til årets Grand Prix, skal man skille sig ud fra resten af feltet. Og det der specielt en kampagne, der gør.

Den var sendt ind i to kategorier – og vandt dem begge.

Tillykke til Mediaedge:cia og Scleroseforeningen for kampagnen ” Vi kommer langt for dine 25-ører”

En ualmindelig vel-timet og -eksekveret idé, der ikke er mere avanceret end nødvendigt.

Kampagnen fik masser af danskere til at finde muldvarpe-skindet frem og sikre økonomi til Sclerose-forskning til kommende år sammen med positiv PR i masser af medier.