Rambøll på erobringstogt i udlandet

Konsulentdelen af Rambøll vokser kraftigt med et køb af det tyske firma Putz & Partner, der ligger i Hamborg. Med købet får Rambøll Mangement 100 ekstra konsulenter i medarbejderstaben, som samlet kommer til at bestå af 600 mand.

Konsulentdelen af Rambøll vokser kraftigt med et køb af det tyske firma Putz & Partner, der ligger i Hamborg. Med købet får Rambøll Mangement 100 ekstra konsulenter i medarbejderstaben, som samlet kommer til at bestå af 600 mand. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rambøll Mangement gør sig klar til at bide sig endnu bedre fast på det europæiske marked. Målet er at blive det største nordiske konsulenthus målt på antal medarbejdere. Næste skridt til er et køb af tyske Putz & Partner, der bliver offentliggjort i dag.

Derved vokser Rambølls konsulentdivision med et slag med 20 pct. Med 100 konsulenter mere i Hamborg kommer det samlede antal medarbejdere op på næsten 600. Rambøll Mangement Consultning er en del af den rådgivende ingeniørkoncern Rambøll, der arbejder med konsulent og ledelsesopgaver.

Putz & Partner har udelukke private virksomheder som kunder og med købet af det tyske firma opfylder Rambøll to af selskabets målsætninger. Dels at komme til at stå stærkere på det private marked. I øjeblikket er de fleste af selskabets kunder at finde i den offentlige sektor, og Rambøll vil gerne have en mere afbalanceret portefølje.

Derudover går Rambøll entydigt efter at blive endnu større i udlandet. På konsulentdelen er det i øjeblikket 40 pct. af omsætningen, der ligger inden for landets grænser og 60 pct. uden for.

»Vi vil erobre nye markeder, men et ad gangen. Vi vil gerne være vækste i Danmark, men der er især behov for, at vi får større enheder i udlandet. I gamle dage var vi udelukkende et konsulentfirma her i landet, men vi er på en rejse med stadig mere internationalisering, siger adm. direktør for Rambøll Mangement Rambøll Tonny Johansen, der understreger, at købet af Putz & Partner er vel valgt fra selskabets side.

Firmaet ligger i Hamburg og den store millionby lidt syd for grænsen er ikke alene en indgang til det tyske marked - byen i sig selv er et marked for hele Rambøll-koncernen.

»Vi har i Rambøll-gruppen et strategisk fokus på byer. Vi har vurderet, hvilke byer der ville være interessante for os på globalt plan, og her er Hamborg, Singapore og New York særligt attraktive. Byerne går efter bæredygtige løsninger inden for energi, byudvikling, transport og klimaindsatser,« siger Tonny Johansen.

»Nu står vi rigtigt stærkt i Hamborg, og samtidig glæder vi os meget til, at vi med det her opkøb endnu bedre kan servicere kunder, som har aktiviteter i både Danmark og Tyskland,« siger Tonny Johansen.

Rambøll-gruppen har omkring 10.000 medarbejdere i alt. De 600 af dem er ansat i Rambøll Mangement.