Rambøll æder sig ind i global top ti

Med opkøbet af amerikanske Environ rykker Rambøll ind i den globale top for miljørådgivning. Det åbner døren til nye markeder og skal være med til at levere fortsat solid vækst for virksomheden.

Rambøll øgede omsætningen i 2014 og plantede flaget globalt med en række opkøb. Blandt andet af amerikanske Environ. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor virksomhed har spist sig endnu større. På trods af et dyk i olieindustrien har Rambøll i løbet af 2014 øget sin omsætning med 6,4 pct., til 8,3 milliarder kroner, hvor af de tre pct. er organisk vækst. Og med en række udenlandske virksomhedsopkøb udbreder Rambøll sin globale position.

413 mio. kroner lød driftsresultatet på i 2014, sammenlignet med 390 mio. i 2013. Det giver en driftsmargin på 5 pct.

I Finland har en overtagelsen af en markant del af Pöyry gjort Rambøll til den største ingeniørrådgiver inden for byggeri- og projektledelse, mens opkøbet af tyske Putz & Partner åbner døren for store kunder i energimarkedet.

Og med overtagelsen af amerikanske Environ, annonceret kort før årsskiftet, rykker Rambøll ind i den globale top ti for miljørådgivning.

Med handelen sikrer Rambøll sig en stærk platform i USA, hvilket ifølge koncernchef Jens-Peter Saul har været en del af virksomhedens strategiske dagsorden de seneste år.

Samtidig giver det Rambøll en position på den globale top ti i forhold til vækstmarkeder inden for miljø. Blandt andet inden for vandteknologi, hvor behovet anslås at vokse i de kommende år.

Efter opkøbet af Environ beskæftiger Rambøll 12.300 medarbejdere fordelt på knap 300 kontorer i 35 lande.