Ralph Lauren overlader chefstolen til svensker

Den amerikanske designer Ralph Lauren går af som adm. direktør for firmaet, han har opkaldt efter sig selv. Han hyrer en svensker til at overtage topposten efter sig.

Den amerikanske designer Ralph Lauren meddelte onsdag, at han går af som adm. direktør for firmaet, han har opkaldt efter sig selv. Han hyrer en svensker til at overtage topposten efter sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER FOLEY

Den 75-årige Ralph Lauren, som er en amerikansk legende inden for modebranchen, har netop meddelt, at han træder tilbage som adm. direktør for Ralph Lauren, skriver Reuters.

Fra november er det en svensker, som skal føre Ralph Laurens livsværk videre. Den 41-årige Stefan Larsson, som indtil nu har været global topchef for Old Navy, som er en del af modehuset Gap Inc, kan fremover kalde sig adm. direktør for Ralph Lauren.

Tidligere har Stefan Larsson været global topchef i Hennes & Mauritz. Både dér og i Gap har han succesfuldt formået at producere smart tøj til lave priser.

»Hvis han kommer fra et sted som H&M, forstår han store globale kæder, og det har Ralph Lauren brug for, da de står overfor at skulle reorganisere sig selv,« udtaler Rick Snyder, som er brancheanalytiker.

Ralph Lauren er dog ikke en færdig mand i firmaet. Han forbliver chefdesigner, og trækker sig først den dag: »de starter med at designe ting, han ikke forstår,« forklarer han til Reuters.

Modehuset Ralph Lauren blev etableret tilbage i 1975, og de sidste to år har virksomheden fået tre nye brands - Pole for Women, Polo Sport og Denim og Supply.