Rædselskvartal koster storbank 400 mio kr om dagen

Regnskabet er især præget af en kolossal nedskrivning af bankens goodwill.

Den schweiziske storbank Credit Suisses nettounderskud landede på 5,83 mia. schweizerfranc, svarende til godt 39,1 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI

Den schweiziske storbank Credit Suisse har gennemlevet et rædselskvartal, hvis man skal tro selskabets regnskab for de sidste tre måneder af 2015.

Det skriver Financial TImes.

Selskabets nettounderskud landede på 5,83 mia. schweizerfranc, svarende til godt 39,1 mia. kr., efter et kvartal præget af hensættelser til retssager, goodwill-nedskrivninger og tab på handelsaktiviteterne. Fordelt over kvartalet svarer det til et tab på 423,9 mio. kr. i underskud om dagen, eller et tab på 4900 kr. i sekundet.

Regnskabet er især præget af en kolossal nedskrivning af bankens goodwill på 3,8 mia. schweizerfranc, mere end 25 mia. kr. Bankens Global Markets-afdeling alene tabte 3,47 mia. schweizerfranc, godt 23,3 mia. kr., før skat.

»Fjerde kvartal af 2015 var karakteriseret af af volatile markedsforhold, pres på likviditeten, et skarpt fald i olieprisen, højere kreditspænd, fortsat usikkerhed omkring asynkron pengepolitik og store indfrielser i markedet,« sagde administrerende direktør i Credit Suisse, Tidjane Thiam, i forbindelse med regnskabet ifølge Financial Times.

Credit Suisse har igangsat en større restrukturering, der blandt andet vil koste 4000 job.