Radio 100 FM færdig med TV 2 Radio

Radio 100 FM er ikke længere en del af forhandlingerne om TV 2 Radios fremtid. Det bekræfter adm. direktør Jim Receveur over for Business.dk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radio 100 FM har været i dialog med TV 2s ledelse om et muligt partnerskab, men det er ikke længere en realistisk mulighed.

”Vi var interessent i det, men går ikke videre med det. Vi håbede, at politikerne ville gøre en løsning mulig, men med den korte tidshorisont er det ikke realistisk,” siger Jim Receveur.

Mens TV 2 Radio sender på den ene af de to store kommercielle radiofrekvenser, sender Radio 100 FM på den anden. Ifølge udbudsbetingelserne må den samme virksomhed ikke sidde på begge radiokanaler. Et køb af TV 2 Radio eller et partnerskab, hvor TV 2 leverer nyheder og Radio 100 FM musik, vil altså kræve en politisk beslutning om at ændre reglerne.

En vanskelig beslutning, når staten samtidig ligger i bitter juridisk strid med TV 2s forgænger på frekvensen, Sky Radio, om de vilkår Sky opererede i Danmark på.

Skæbnetime for TV 2 Radio
”Jeg holder vejret og ønsker TV 2 Radio held og lykke. Det ville være godt for det kommercielle radiomarked, hvis de fortsætter,” siger Jim Receveur og understreger, at han er villig til at samarbejde med hvem som helst om at opbygge det kommercielle radiomarked.

TV 2s adm. direktør Merete Eldrup fremlægger på mandagens bestyrelsesmøde den spareplan, der skal skære 150-200 mio. kr. af udgifterne.

Samtidig tager man stilling til, hvorvidt man skal lukke TV 2 Radio, køre videre i en mere skrabet version, sælge eller indgå partnerskab. Blandt mulige købere og partnere er SBS, MTG, tyske RTL, franske NRJ og engelske Virgin.

Hos MTG afviser direktør Jørgen Madsen, hvorvidt man forhandler med TV 2, mens det ikke har været muligt at få en kommentar fra Merete Eldrup.