Radio 100 afhængig af kreditorer

Radio 100 FM skal have hjælp fra kreditorerne for at undgå betalingsstandsning. Radiostationen har ikke betalt regning for sidste måneds musik.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Sidste onsdag skulle Radio 100 FM have betalt en lille million kroner til Gramex, der repræsenterer musikere, sangere og pladeselskaber. Men regningen for er ikke blevet betalt. Og det er ikke den eneste.

Adm. direktør Jim Receveur vil i de kommende dage henvende sig til radiostationens kreditorer for at udskyde betalinger og lave afdragsordninger. Lykkes det ikke, går Radio 100 FM i betalingsstandsning.

»Vi kigger på alle regninger lige nu. Jeg er sammen med vores advokat ved at lave en liste over alle vores kreditorer for at finde ud af, hvilke muligheder der er,« siger Jim Receveur, der fortsat lover medarbejderne løn til tiden. Han forventer, at kreditorerne vil være til at tale med.

»De har ingen interesse i at presse os. Hvis det bliver for stor en opgave, går vi i betalingsstandsning. Jeg skal i øjeblikket prioritere min tid mellem dette og arbejdet for at lave en aftale med investorer, så vi kan betale regningerne,« siger Jim Recevuer.

Som Berlingske Business kunne berette mandag, er Radio 100 FM kommet i alvorlige problemer, efter at den hollandske mediemogul John de Mol har lukket kassen i. Han har siden 2003 tabt mere end 300 mio. kr. på det danske radioeventyr, der alene i 2008 kostede 61 mio. kr. Radiostationens ledelse er nu på jagt efter nye investorer, der vil skyde penge i den daglige drift.

Hos Gramex afventer markedschef Lene Rauch nu henvendelsen fra Jim Receveur. »Nu må jeg tale med Jim, og så tager vi den derfra,« siger hun.

Koda-direktør Niels Bak ønsker ikke at oplyse, om Koda ligesom Gramex har ubetalte regninger fra Radio 100 FM. Han siger:

»Det er beklageligt, hvis Radio 100 FM ikke kan betale sine regninger, men det er noget, vi diskuterer med Radio 100 FM. Vi plejer at kunne finde en løsning med samarbejdspartnere, der ikke kan betale i en kortere periode.«

Lykkes det ikke Jim Receveur at finde investorer, dør stemmerne på den sjette landsdækkende radiofrekvens ud.

»Som jeg ser det er der tre realistiske scenarier. Enten skyder John de Mol alligevel flere penge ind, der kommer nye investorer eller der er nogen, der overtager Radio 100 FM-navnet og kører det videre,« siger Gregers Lauridsen. Han sidder i bestyrelsen for Radio 100 FM og ejer samtidig Radio Soft, hvis drift er outsourcet til Radio 100 FM. Han peger på sig selv som en mulig aftager.

»I princippet kunne jeg godt købe navnet og køre det videre på Radio Soft og de øvrige lokale frekvenser. Men det er slet ikke noget, der er på tale nu. Jeg sidder i bestyrelsen for Radio 100 FM og i første omgang handler det om at redde virksomheden,« siger Gregers Lauridsen. Han tror stadig på, at John de Mol kan skifte mening.

»Der er tale om en 180 graders vending på tre dage. Revisorerne ville have tilsagn om, at han ville skyde flere penge i, og det ville han ikke give. Men derfor kan det godt være, at han gør det,« siger Gregers Lauridsen.