Radikale: Nej til statsbank

De Radikale er ikke glade for Socialdemokraternes forslag om at pumpe 50 milliarder kroner i en statsbank.

De Radikale er ikke enige i Socialdemokraternes forslag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
”Vi er ikke umiddelbart begejstrede for ideen om en egentlig statsbank. Det, vi har foreslået, er et udviklingsselskab, hvor man i stedet samarbejder med de finansielle institutioner,” siger næstformand Morten Østergaard (R).

Socialdemokraternes forslag skal redde de tusindvis af arbejdspladser på små og mellemstore virksomheder, som ikke kan få kredit selv om de er sunde og veldrevne. De 50 milliarder vil Socialdemokraterne hente ved salg af statsobligationer.

Men De Radikale vil ikke være med til, at staten driver bankvirksomhed. Partiet foreslår i stedet, at den i fællesskab med bankerne deler risikoen og lader bankerne om den egentlige forretning.

”Jeg ser mange samarbejdsmuligheder med Socialdemokratiet, men ideen om en egentlig statsbank er ikke ud af vores have,” lyder det fra Morten Østergaard.

Kritiserer regeringen
Han understreger dog, at der er behov for at handle i langt højere grad, end hvad regeringen spiller ud med.

”Disse drypvise tiltag fra regeringen er utilstrækkelige, og det erkender regeringen jo også, når den nu kommer med endnu en Bankpakke 3,” siger Morten Østergaard med henvisning til regeringens Krisepakke 3.

I dag mødes økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) med erhvervslivets organisationer for at drøfte sidste uges udspil fra regeringen om en kreditpakke på fem milliarder kroner, der netop er rettet mod mindre virksomheder.