Rabbiner overvåger sukkerproduktion i Nakskov.

Daniscos sukkerfabrik i Nakskov er i disse dage under intensiv overvågning. Fabrikken producerer nemlig sukker til den jødiske påskefest.

I den jødiske højtid passover stilles der ekstremt strenge krav til, hvordan fødevarerne er produceret. Det mærker Danisco i disse dage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
For at overholde de strenge fødevarekrav som de ortokse jøder forlanger - er fabrkikkens produktion af kosher-sukker sat under overvågning af en rigtig rabbiner.

System Manager i Danisco Jakob Neimann forklarer, at sukkerproduktionen til de ortokse jøder er en særdeles besværlig proces.

- Reglerne er meget komplicerede, og vi bliver stadig mødt med krav, hvor vi tænker "hvor søren kom det egentlig fra", siger Jakob Neimann.

Ifølge de jødiske spiselove er svinekød og skaldyr forbudt, men i højtiden påskefest stilles der ekstremt strenge krav. Her skal samtlige hjælpestoffer, der bruges ved sukkerproduktion, også godkendes af den ortodokse jødiske menighed.

Produktionen af roesukker til den jødiske menighed strækker sig over 12 uger. I alt skal der produces 10.000 tons kosher-sukker på fabrikken i Nakskov.