Råvarer: Udrensning i Saudi-Arabien sender olieprisen op

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, ligger mandag morgen i det højeste niveau i mere end to år, efter at Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, har cementeret sin magt i det olierige land, rapporterer Reuters.

Anholdelserne skete, blot timer efter at kronprins Mohammed bin Salman havde godkendt en ny antikorruptionskommission i Saudi -Arabien, skriver AFP. Fold sammen
Læs mere
Foto: FAYEZ NURELDINE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndigheder i Saudi-Arabien anholdt lørdag 11 prinser og 38 tidligere ministre, højtrangerende embedsmænd og forretningsmænd i en tilsyneladende stor udrensningsaktion.

Anholdelserne skete, blot timer efter at kronprins Mohammed bin Salman havde godkendt en ny antikorruptionskommission i Saudi -Arabien, skriver AFP.

Saudi-Arabiens kronprins er blandt fortalerne for, at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, forlænger aftalen om et produktionsloft, når den nuværende aftale udløber til marts.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 62,27 dollar mod 60,95 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,76 dollar mod 55,64 dollar torsdag eftermiddag.

»Alt hvad der har at gøre med Saudi-Arabien er en smule foruroligende for oliemarkedet, men for nærværende er der ingen indikation af, at det her kan forstyrre udbuddet,« siger Ric Spooner, olieanalytiker hos CMC Markets, til Bloomberg.

På markedet for guld er der mandag morgen kun sket små forskydninger.

En ounce guld står i 1270,10 dollar mod 1269,10 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobber mandag morgen handlet til 6942 dollar per ton - en stigning på 0,9 pct.