Råvarer: Olieprisen stiger efter lave amerikanske lagre af råolie

Olieprisen fastholder sit højeste niveau i to år, efter at tal fra det amerikanske energiministerium onsdag eftermiddag viste et fald i olielagrene for råolie på 1,9 mio. tønder i forhold til et ventet fald på 1,4 mio. tønder ifølge et estimat fra Bloomberg News.

ARKIVFOTO: Mærsk Olie og Gas - Boreplatform Nordsøen Dan Feltet - Dan F. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Dermed blev udviklingen i tirsdagens lagerrapport fra American Petroleum Institute bekræftet. Her var faldet dog større - nemlig på 6,4 mio. tønder i sidste uge, hvor analytikerne havde ventet et fald på 1,5 mio. tønder.

Samtidig holder forventning om, at de olieproducerende land, Opec, vil forlænge det produktionsloft, der har indført på olieudvinding, ligeledes en nænsom hånd under markedet.

Seks ministre fra Opec-landene og den russiske energiminister, Alexander Novak, mødes uformelt i Bolivia en uge før mødet i næste uge i Wien for at diskutere fremtiden.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 63,15 dollar mod 62,92 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles i 57,88 dollar mod 56,68 dollar onsdag klokken 17.

»Den største årsag til den højere oliepris er tallene for lagrene af råolie, som faldt for første gang i tre uger, mens en fortsættelse af Opecs produktionsloft er indregnet i prisen«, siger Kim Kwangrae, råvareanalytiker i Samsung Futures, til Bloomberg News,

Prisen på en ounce guld bevæger sig sidelæns i 1289 dollar, mens et ton kobber på markedet for industrimetaller torsdag morgen stiger med 0,02 pct. til 6940 dollar.