Rådhuspladsen overhalet som den dyreste adresse i Matador

Der er rykket rundt på de dyre adresser i Matadorspillet. Hvidovrevej og Rødovrevej er dog stadig i bund.

Hjørnet af Rådhuspladsen og Strøget (Frederiksberggade). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I år er det 80 år siden, at den danske udgave af brætspillet Matador udkom, og de københavnske vejnavne og placeringer på pladen har ikke ændret sig siden da.

Men hvis man i dag skulle rangere adresserne efter boligpriserne i et nyt Matadorspil, ville der blive rykket en del rundt på spillepladen.

Det viser tal fra Boligsiden.dk, som har beregnet den gennemsnitlige pris på de ejerlejligheder, der blev solgt i 2015 på de 22 gader i spillet.

Og ud fra den nye rangliste ville Rådhuspladsen ikke længere skulle placeres på det dyreste felt. Den rangerer nemlig kun på syvendepladsen på den nye rangliste.

Den toppes af Frederiksberggade, som er en del af Strøget, og som tidligere var den næstdyreste gade.

Frederiksberggade efterfølges af Bredgade, der tager et hop op fra ottendepladsen, og Gammel Kongevej, der tidligere var rangeret som nummer 15.

Nede i bunden har Hvidovrevej og Rødovrevej ikke rykket sig fra deres bundplaceringer.

De har til gengæld fået følgeskab af Grønningen, der dumper ned på 20.-pladsen fra den oprindelige placering som nummer 9.

Uanset, at der altså er sket en del med boligpriserne i løbet af 80 år, så kan man dog fortsat godt bruge Matadorspillet som et bud på hovedstadens bedste adresser, mener Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

- Skal man sige noget generelt om Matador i forhold til boligmarkedet, er det, at det viser, at man som boligkøber godt kan regne med, at det, der anses for en god adresse i dag, med stor sandsynlighed også er det om 20 eller 30 år, siger hun.

/ritzau/