Rådhusplads-kompleks solgt for halv milliard

Stor og nyrenoveret ejendom over for rådhuset har skiftet ejer - kort efter åbningen af Starbucks-cafe og en "ægte" Døgn-Netto. Komplekset får metro til døren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For lige knap en halv milliard kroner har den skotske kapital- og ejendomsforvalter Aberdeen solgte Absalons Gaard-komplekset ved Københavns Rådhusplads.

Pressemeldingen fra Aberdeen løfter ikke sløret for køberen, som ifølge branchesiden Estate Media er den internationale investeringsfond Cordea Savills. Sælger er britiske Standard Life, som i foråret 2013 købte de dengang delvis tomme bygninger. Siden er ejendommen blev istandsat, ombygget og udviklet af Aberdeen, og for to uger siden var der officiel indvielse af en Starbucks-café og en Netto-butik, som skal holde åbent hele døgnet - duoen er ved at få følgeskab af en ny Hard Rock Café.

Samlet har renoveringen og de nye beboere ifølge Aberdeen betydet, at lejeindtægterne for ejendommen er »mere end fordoblet på mindre end to år.« Og det betyder, at en køber er villig til at udskrive en stor check - allerede få dage efter åbningen kunne Berlingske Business fortælle, at bygningen var sat til salg, og at Aberdeen skønnede værdien til en lille halv milliard.

»Vi er meget stolte over den gennemførte turn-around af Absalons Gaard. Der er kommet gode koncepter til Rådhuspladsen. De lange lejekontrakter med Hard Rock, Netto og Starbucks viser, at top-professionelle lejere deler vores positive syn på ejendommen og ser værdien i at være så prominent til stede,« udtaler seniorforvalter Martin Helweg-Ovesen fra Aberdeen.

Ejendommen er samlet på cirka 7.400 kvadratmeter og ligger på Vestergade/Rådhuspladsen/Strøget. Ud over de tre nye lejere ligger der også en 7-Eleven-kiosk i gadeplan, ligesom der er kontorer og lokaler for Københavns Byret.

Bygningen blev opført i 1901-02 som Hotel Bristol. Senere har den huset blandt andre dagbladet Aktuelt og i stueetagen både rejsebureau og en stor Danske Bank-afdeling. Lige uden for døren kommer der metrostation - seneste melding lyder på åbning i det tidlige 2019.