Rådgivere kan tjene milliarder på ISS-handel

G4S-rådgiverne bag ISS-handlen står til milliardløn, hvis handlen bliver gennemført.

Den britiske topchef for G4S Nick Buckles (forrest) var mandag i København for at overbevise investorerne om, at ISS-købet til godt 44 mia. kroner er en god ide. ISS' danske topchef Jeff Gravenhorst ses bagerst til venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnedrengene bag den dansk-britiske sikringskoncern G4S krydser angiveligt fingre i disse dage. For går handlen igennem og ISS dermed bliver en del af et kæmpestort G4S, står rådgiverne fra Deutsche Bank og investeringsbankerne Greenhill og RBS Hoare Govett til at modtage mere end en mia. kroner.

Siger størstedelen af aktionærerne derimod nej tak, bliver beløbet barberet væsentligt ned. Det skriver dagbladet Børsen.

Et eventuelt nej vil samtidig betyde, at kapitalfondene EQT og Goldman Sachs Capital Partners må give slip på en gevinst på over fem mia. kroner.

"Der er store økonomiske interesser på spil i den her handel, og der er mange, som gerne vil have det til at lykkes. Samtidig sker handlen i et M&A-marked (køb og salg af virksomheder, red.), hvor aktiviteten er for nedadgående, og hvor indtjeningen hos rådgiverne derfor er under stress," siger Søren Milner, der er partner i Quintus Corporate Finance, til Børsen.

G4S holder generalforsamling 2. november, hvor aktionærerne skal stemme om ISS-købet til godt 44 mia. kroner. 75 procent af dem skal stemme for, førend købet går igennem.

INFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi