R ønsker EU-standarder for elbiler

Klimaminister Connie Hedegaard skal arbejde for EU-normer for elbiler, så en bil kan lades op over hele Europa, mener De Radikale.

Foto: Scanpix. Klimaminister Connie Hedegaard skal arbejde for EU-normer for elbiler, så en bil kan lades op over hele Europa, mener De Radikale.
Læs mere
Fold sammen
Et stik på en elbil skal passe til ladestationer over hele Europa. Derfor appellerer den radikale klimaordfører, Margrethe Vestager, til, at klimaminister Connie Hedegaard arbejder for fælles EU-regler, der kan sikre, at man uden problemer kan køre rundt i Europa uden at bekymre sig om, hvorvidt man kan få strøm på bilen.

Opfordringen kommer efter, at det danske energiselskab Dong og Better Place, der er et selskab med fokus på bæredygtig transport stiftet af den israelske erhvervsmand Shai Agassi, i dag har præsenteret en plan for at lave et netværk af ladestationer over hele Danmark, der kan sikre gode muligheder for elbiler i 2011.

Opfordring til fælles europæiske regler
Shai Agassi opfordrede ved præsentationen til, at der kommer fælles europæiske regler, så stikkene til opladning bliver ens i hele Europa - modsat elstik - som varierer fra land til land. Det vil Vestager have Connie Hedegaard til at arbejde for.

"Hvis elbiler for alvor skal udbredes, skal det ikke være et nationalt fænomen. Så skal man kunne køre til Frankrig og holde ferie. Klimaministeren må tage ned til EU og få lavet en fælles standard for, hvordan sådan nogle stik skal se ud. Udviklingen kommer til at gå hurtigt, og så er det vigtigt, at vi kan køre uden for landet," siger Margrethe Vestager.

Ritzau