R: Dansk cementproduktion er alligevel fortid

Aalborg Portland truer med at regeringens planer om afgiftsforhøjelser vil koste job, men virksomheden repræsenterer slet ikke fremtidens arbejdspladser, mener De Radikale.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringspartneren De Radikale kommer nu med et skarpt spark til debatten om den planlagte forhøjelse af NOX-afgiften. En af de landets største udledere af de skadelige partikler, cememtkoncernen Aalborg Portland, har truet med at flytte produktionen, hvis afgiften som planlagt femdobles, men til Nordjyske Medier siger energiordfører Rasmus Helveg Petersen (R), at virksomheden slet ingen rolle spiller i debatten.

- Aalborg Portland har haft meget høj stemmeføring, men er i denne sammenhæng uinteressante. Det handler om fremtidens arbejdspladser, og det er ikke Aalborg Portland, der under nogen omstændigheder skal udfylde den rolle, siger han til Nordjyske Medier.

Forhandlingerne om en energiaftale genoptages torsdag, og her er regeringen klar til at imødekommer det borgerlige ønske om billigere energiomstilling. Men traditionelle industrivirksomheder skal ikke glæde sig.

- Hele verden efterspørger energieffektive løsninger, og der vil være så mange arbejdspladser - mange flere end der vil være i Aalborg Portland, lyder det fra den radikale energiordfører.

Hos DI (Dansk Industri) undrer direktør Tine Roed sig over udmeldingen, som hun kalder chokerende og trist.

- Det er jo cementproduktionen, der skal sikre, at vindmøllerne står på et fundament, siger hun til Nordjyske.