QXL indfører fortrydelsesret

Efter at have tabt en retssag mod Forbrugerombudsmanden har auktionsfirmaet QXL fra i går indført en ny ret til købere på nettet: handlerne kan fortrydes.

Foto: QXL.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dommen fra Sø- og Handelsretten blev afsagt for få uger siden og sagde klart, at det almindelige krav om fortrydelsret ved handel på nettet også skal gælde ved netauktioner – et synspunkt, som QXL i årevis har været oppe at toppes med forbrugerombudsmanden om.

Men sidstnævnte vandt sagen, og QXL har måtte æde sin påstand.

Auktionsnetstedet har fra i går ændret sine generelle vilkår og betingelser, således at alle sælgere - både private og erhvervsdrivende - er forpligtet til at opfylde en købers ret til fortrydelse.

»Du skal være opmærksom på, at dine købere i op til 14 dage efter at have modtaget varen har ret til at kontakte dig og fortryde købet. Er du køber, skal du selv betale de udgifter, der forbundet med at tilbage sende varen,« hedder det i en melding fra QXL.

»Dommen i QXL-sagen indebærer en væsentlig forbedring af forbrugerbeskyttelsen ved internetauktioner. Forbrugere har også fortrydelsesret i situationer, hvor sælger er en privat person, hvilket jo ofte er tilfældet ved internetauktioner. Dommen slår ligeledes fast, at det er internetauktionsudbyderens ansvar, at køber får de nødvendige oplysninger om retten til at fortryde et køb,« sagde forbrugerombudsmand Henrik Øe i forbindelse med dommen.