Qatar trækker sig fra OMX-strid

Qatar trækker sig fra kampen om den nordiske fondsbørs OMX, der ejer Københavns Fondsbørs. Amerikanske Nasdaq og Dubai Børsen kan dermed ånde lettet op.

Striden om det nordiske børsselskab OMX ser nu ud til at være ovre i denne omgang. En af kombattanterne, Qatar Holding, trækker sig fra kampen, meddelte den svenske Finansinspektion tirsdag.

Qatar Holding havde oprindelig ansøgt om at måtte købe op til 100 procent af aktierne i OMX, der blandt andet ejer Københavns Fondsbørs. Men tirsdag trak Qatar Holding sin ansøgning tilbage, og dermed ser det ud til, at OMX går til det umage par, amerikanske Nasdaq og Dubai Børsen.

De to indledte med at dyste om OMX-aktionærernes gunst, men i slutningen af september blev de enige om et kompromis, som giver de tidligere rivaler fælles kontrol over OMX.

Samme dag meldte Qatar Holding sig uventet på banen med et bud på ti procent af aktierne i OMX. Qatar Holding havde en ansøgning om yderligere aktiekøb liggende hos det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen, men tirsdag trak Qatar sig altså ud af striden og overlod kontrollen med OMX til amerikanerne og emiren af Dubai, som ejer Dubai Børsen.