Pyha DSB, den stinker

Noget tyder på, at der er et ganske stort rengørings- og oprydningsarbejde at gøre på chefgangene i DSB, skriver Jens Chr. Hansen på sin blog.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Adm. direktør i DSB, Jesper Lok.
Læs mere
Fold sammen
Noget tyder på, at der er et ganske stort rengørings- og oprydningsarbejde at gøre på chefgangene i DSB. Noget tyder på, at statsselskabet har været inficeret af en forretningsforståelse og forretningsetik, som ikke bare er på kanten, men – skal man tro de foreliggende oplysninger – er et klart brud på både interne og eksterne regler, skriver erhvervskommentator ved Berlingske Business, Jens Chr. Hansen på sin blog.

Man må håbe for DSB, at hele denne beskidte historie har flere nuancer, end dem, der foreløbig er lagt frem i TV-avisen Søndag. Hvis historien er som den foreligger, er der tale om magtmisbrug, magtfordrejning og misbrug af statens midler. En særdeles alvorlig historie for en statsvirksomhed.

Det er naturligt nok, at DSB-chefen i det seneste halvandet år, Jesper Lok, tager en dyb indånding og vil have sagen undersøgt at eksterne folk. Foreløbig må vi tro på, at Jesper Lok selv ikke har været vidende om disse bananstatsmetoder, men spørgsmålet vil hurtigt melde sig, om han “burde” have været vidende om det.

Læs hele blogindlægget her