Proteinbarer giver milliongevinst til iværksættere

Vækstvirksomheden Nutramino, der laver proteinholdige barer, drikke og pulver, er ifølge Børsen solgt for et hemmeligt trecifret beløb til irsk køber.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nutramino, der udvikler og sælger proteinbarer, -drikke og -pulver har fået ny ejer. Virksomheden, der blev etableret i 2002 af de to iværksættere Thoams Kjærgaard og Per Jensen, er blevet solgt til den børsnoterede irske mejeri- og ingredienskoncern Glanbia for et hemmeligt trecifret millionbeløb.

Det skriver Børsen onsdag.

Nutramino, der især sælger sine produkter til fitnesskæder, er gået fra en omsætning på nul kroner til i dag 100 millioner kr. i selskabets ti-årige levetid.

Virksomheden dækker ifølge Børsen i dag 90 pct. af det danske marked for proteinberigede snacks og drikke. De to stiftere fortsætter i virksomheden under den nye ejer og skal arbejde for at få gjort Nutramino til en eksportsucces på et globalt marked for sportsernæring, der vurderes til at være over 30 milliarder kroner.

Glanbia, der er verdens største inden for sportsernæring, omsætter i dag for over fire milliarder kr. og vokser med tocifrede vækstrater årligt.

Nutramino har ifølge Børsen fået hjælp til salget fra corporate finance-virksomheden Advizer, der bl.a. har stået bag salget af Stryhns til norske Agra.