Projektmager genopliver rækkehus-byggeri til over 100 millioner

Bedre tider på boligmarkedet får ejendomsudvikler til at børste støvet af planer om en stribe rækkehuse på Vestegnen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag eftermiddag tager Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) første spadestik til rækkehusbebyggelsen Lindehaven -- et projekt som har ligget på hylden hos Sophienberg Ejendomsudvikling og ventet på bedre tider.

»Vi ser meget frem til at realisere dette spændende boligprojekt, som grundet markedet desværre har været nogle år undervejs,« udtaler Niels Krag, direktør og partner i Sophienborg, som også er i gang med boligerprojekter flere andre steder i Storkøbenhavn.

I Høje Taastrup får projektselskabet i første omgang bygget 36 rækkehuse, og det sker på arealer, som husede det nu nedlagte Rønnevangscenter.

Husene er i to plan og på enten 100 eller 126 kvadratmeter. Stort set samtlige boliger er solgt, og står klar i etape fra næste sommer og året ud. Sophienberg har mulighed for at bygge 36 ekstra rækkehuse på området og har indtil videre sat yderligere 12 boliger til salg. Projektsummen for de første 36 boliger er omkring 82 millioner kroner og 30 millioner for de 12 næste.

Udviklingsselskabet står også bag det nye og nærliggende Taastrup Torv-lokalcenter.

Sophienberg har desuden afleveret eller er i gang med projekter, ofte med boliger og butikker, på Amager samt i Bagsværd og senest i Greve og Køge.